Ny model skal sikre international arbejdskraft til flere virksomheder i Varde Kommune

dato

Et nyt partnerskab skal støtte virksomhederne i tiltrækningen af internationale medarbejdere og deres familier. Dermed får de lokale virksomheder i Varde Kommune nu flere muligheder, når det kommer til rekruttering af kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Manglende arbejdskraft er en stor udfordring i både den offentlige og private sektor. Der mangler medarbejdere til at løse opgaver samtidig med, at de yngre generationer er markant mindre end de ældre. Kort sagt: Arbejdsudbuddet skrumper.

En af løsningerne på problematikken er at kigge mod udlandet, når der skal rekrutteres nye medarbejdere. Netop den løsning skal et nyt partnerskab hjælpe de lokale virksomheder i Varde Kommune godt på vej med.

En skalerbar model
Varde Kommune har i samarbejde med Jobcenter Varde, Work In Denmark, Rybners, AOF og ProVarde Erhvervsudvikling udviklet en model, som de lokale virksomheder kan gøre brug af, når de skal rekruttere international arbejdskraft.

Modellen består af fem pakker med en række skalerbare og fleksible tilbud, der tilrettelægges efter virksomhedens behov og ønsker. Virksomhederne tilbydes blandt andet støtte til rekruttering, sprogundervisning, opkvalificering og onboarding.

Fokus på hele familien
Internationale medarbejdere, der tager deres familie med, er i højeste grad dem, der bosætter sig og bliver i Danmark. Men det er en stor beslutning at rykke rødderne op og flytte til et andet land – særligt hvis man har familie.

Derfor er der i partnerskabet fokus på at understøtte hele familien, så det bliver mere attraktivt for hele husstanden at flytte.

Virksomheder inviteres til workshop

Den 1. marts 2024 afholder ProVarde Erhvervsudvikling og work-live-stay en workshop om udenlandsk arbejdskraft, hvor alle virksomheder i Varde Kommune er velkomne.

Workshoppen varer fra klokken 10.00-12.00 og har følgende program:

- 10.00-10.10: Velkomst

- 10.10-11.30: work-live-stay fortæller om, hvordan virksomheder får succes med international rekruttering

- 11.30-11.45: Varde-modellen og bosætning

- 11.45-12.00: Spørgsmål og afrunding

Tilmelding og mere information kan findes via dette link: https://provarde.nemtilmeld.dk/125/

Kilde: Varde Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.